A Rieker cipőmárka

A cég

 

A Rieker vállalatot egy németországi Tuttlingen nevű kis faluban alapította Heinrich Rieker 1879-ben. Az irányítás nem került ki a család keze alól, jelenleg Markus Rieker, az alapító ükunokája igazgatja a vállalatot. Az alapítás óta eltelt 140 év alatt a cég Németország legjelentősebb cipőgyártó cégei közé emelkedett, közel 20 millió pár cipőt gyártanak évente. Bár a Rieker cipőket 5 kontinensen 50 országban lehet kapni, a fő piac továbbra is Európa maradt.

 

A minőségi cipőgyártás technológiája

A Rieker cipők a készítés során alkalmazott technológiáknak köszönhetően magas színvonalat képviselnek. Az antfechter, vagyis a kézzel varrott technológia, valamint a folyamatos fejlesztéseknek köszönhető az ANTISTRESS tulajdonság a különleges kényelmet és a márka megbízhatóságát jelentik a vásárlók számára.


A cipők fejlesztésénél a fő szempont az volt, hogy a lábfej számára a lehető legkényelmesebb formát találják meg. Így alakult ki a jelenleg is használatos kaptaforma, ami azt jelenti, hogy a Rieker cipőkben 30 százalékkal több hely van a lábfej számára más márkák hasonló modelljeihez képest.


Amikor új modelleket formáznak meg, mindig elsődleges szempont az ergonomikus kialakítás. Másodlagos, de nem kevésbé fontos a speciális poliuretánból készült talp, mely hajlékony és rugalmas, megfelelő alátámasztást biztosít a lábfejnek, így védi a gerincet a megterhelés ellen. A cég kifejlesztett egy saját TEX membránt is RiekerTEX néven, ezt alkalmazza a saját cipőinek vízhatlanítására.

 

Rieker cipők a hétköznapokban

A Rieker kollekciói alkalmasak minden korosztály és nem számára. A hétköznapi viseletre ajánlott cipők, szandálok, papucsok és csizmák pille könnyűek, az első használattól kezdve a cipő élettartama végéig megőrzik kényelmességüket és minden más jó tulajdonságukat.